Andrea Schutte

Andrea Schutte

Contact

Telefoon: 06-42620156
Mail: schutte@douwesdejonge.nl

Rechtsgebieden

Arbeidsrecht
Verbintenissenrecht

Praktische info

Studie: Rechtsgeleerdheid, Groningen
Afstudeerrichting:
Nederlands recht (2019)
Beëdigd:
2020
Lidmaatschappen: Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA)

Andrea Schutte studeerde rechten in Groningen, met als master Nederlands recht. Haar scriptiebegeleider prof. mr. dr. L.C.A. Verstappen vroeg haar te promoveren, maar zij verkoos de praktijk boven de wetenschap. Hij vond haar een ‘parel’ voor de advocatuur.

Tijdens haar studie bekleedde Andrea diverse bestuursfuncties, ondermeer bij het Studentengenootschap voor Onderneming en Recht (S.G.O.R.). Zij was daarnaast actief bij Stichting Het Juridisch Spreekuur en vervulde verschillende stages bij middelgrote advocatenkantoren. Andrea is sinds mei 2020 werkzaam bij Douwes De Jonge Advocaten.

De werkzaamheden van Andrea spitsen zich voornamelijk toe op het arbeidsrecht. Een dynamisch rechtsgebied waar snel geschakeld moet worden. Andrea ziet het als een uitdaging om zowel voor de werknemer als voor de werkgever op te komen. Juist deze mix leidt vaak tot interessante uitkomsten. Andrea behandelt ook algemeen verbintenisrechtelijke zaken.

Andrea is in staat om aandachtig te luisteren en door het stellen van de juiste vragen snel tot de kern van het probleem te komen. Haar cliënten vinden het prettig dat zij hen ontzorgt en de weg wijst in de soms juridische ‘jungle’.

In haar vrije tijd speelt Andrea fanatiek volleybal en loopt zij hard. Daarnaast houdt zij van lezen en het bezoeken van muziekconcerten.