Jan Douwes

“het gaat om de inhoud, niet om de vorm”

Jan Douwes

“het gaat om de inhoud, niet om de vorm”

Contact

Telefoon: 06-53963530
Mail: douwes@douwesdejonge.nl
Linkedin: Jan Douwes

Rechtsgebieden

Omgevingsrecht
Ondernemingsrecht
Strafrecht
Verbintenissenrecht

Praktische info

Studie: Nederlands recht en notarieel recht, Leiden
Afstudeerrichting:
Civiel recht (1991)
Beëdigd: 1994
Lidmaatschappen: Vereniging Jacht- en Visrecht Advocaten Nederland (VJVAN) en Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NSA)

Jan Douwes studeerde rechten in Leiden. In 1994 begon hij als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Den Haag. Sinds 1999 is hij verbonden aan Douwes De Jonge Advocaten, dat hij ook zelf heeft opgericht. Jan doorziet ingewikkelde problemen snel en komt vaak met creatieve oplossingen. Hij is wars van formalisme en niet bang buiten de gebaande paden te treden. Zijn motto: “het gaat om de inhoud, niet om de vorm”.

Na zijn rechtenstudie vervulde Jan zijn militaire dienstplicht bij de Koninklijke Landmacht en is sindsdien als reservist betrokken gebleven bij defensie, in diverse juridische functies. Sinds 1 januari 2023 is hij raadsman bij de mobiele rechtbank van het Commando Landstrijdkrachten, in de rang van luitenant-kolonel. Ook is hij betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties en verenigingen. Hij is een echt natuurmens en actief binnen de jacht en het wildbeheer.

Jan heeft de specialisatieopleiding insolventierecht (INSOLAD) afgerond en is jaren actief geweest als curator en bewindvoerder. Die ervaring komt ten goede aan de vele ondernemers die hij bijstaat. Jan is één van weinige advocaten die actief is op het nichegebied jachtrecht- een passie van Jan.

Ook is Jan actief in het strafrecht. Recentelijk is één van zijn grote strafzaken (de Pompmoord) weer in het nieuws vanwege een herzieningsprocedure. Jan heeft meegewerkt aan de indrukwekkende documentaire die door de onderzoeksjournalisten André Nelis en Joost van Wijk voor KRO-NCRV is gemaakt.

Jan is getrouwd en vader van twee jongvolwassen kinderen.