Manon de Jonge

“Want kennis is één, slagvaardig handelen is twee.”

Manon de Jonge

“Want kennis is één, slagvaardig handelen is twee.”

Contact

Telefoon: 06-13688654
Mail: dejonge@douwesdejonge.nl

Rechtsgebieden

Personen- en familierecht
Erfrecht

Praktische info

Studie: Nederlands recht, Nijmegen
Afstudeerrichting:
Civiel recht (2004)
Beëdigd:
2005
Lidmaatschappen: Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS)

Manon de Jonge studeerde in 2004 ‘met genoegen’ af aan de Universiteit van Nijmegen. Met name haar scriptie over een sekseneutraal personen- en familierecht, gooide hoge ogen. Na haar studie verkoos Manon bewust voor het kleine, hechte en professionele team van (het huidige) Douwes De Jonge advocaten. Sinds 1 januari 2015 is zij hier partner.

Manon heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Juist de combinatie van persoonlijke- en emotionele aspecten en complexe juridische vraagstukken, spreekt Manon aan. Zij is lid van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS).

Manon is ook gespecialiseerd in het erfrecht. Zij heeft de Specialisatieopleiding Erfrecht afgerond en adviseert cliënten over allerlei erfrechtelijke kwesties. Zij is in staat om snel ingewikkelde kwesties te ontrafelen en wordt om die reden vaak betrokken bij de afwikkeling van complexe nalatenschappen.

Manon heeft een sterk analytisch vermogen en is praktisch en realistisch in haar adviezen. Haar motto is kort maar krachtig: “Want kennis is één, slagvaardig handelen is twee.”

Verder is Manon maatschappelijk betrokken. Zij breekt een lans voor ‘vergroening’ en verduurzaming van de samenleving. Ook ondersteunt Manon graag zoveel mogelijk mensen in het realiseren van duurzaam geluk. Om die reden is zij in de avonduren zenleraar bij Zen.nl. Daarnaast is Manon vaak te vinden in de natuur of thuis met een goed boek.